lördag 24 maj 2014

Mera sockar och en tröja

Äntligen blev den klar. Min "tvångströja". Såg en härlig sjal i ett fönster till en garnaffär och gick in och köpte garnet. Ett mohair/silkigare i vackra havsfärger. Bär jag stickat en bit insåg jag att jag är inte en mohairsjaperson och repade upp allt. Bestämde mig för att det får bli en enkel sommarjacka i stället. Men eftersom jag fortfarande är tveksam till om jag är en mohairperson överhuvudtaget så gick det trögt. Men nu är den klar och det återstår att se om den kommer till användning.


Sen har det förstås blivit lite fler sockar. Ett par 47:or, tå-upp, båda samtidigt på Magic loop. Railway stitch på skaftet från Nancy Bush's bok Knitting vintage socks.


Efter dom ville jag göra något som gick lätt och snabbt. Ett par bassockar i storlek 28 fick det bli. Rester av Fabel (som inte räckte så jag fick köpa ett nystan till och har nu mera rester!) och fram med de hederliga strumpstickorna. Det hemtrevliga klirret från metallstickorna får man aldrig från Magic loop. En liten fläta på sidan fick det bli, eftersom pappans 45:or har en fläta.


måndag 12 maj 2014

Fler sockar

Det har blivit fler sockar sen sist. Dessa gröna är stickade i Fabel efter mönstret Scylla. Jag gjorde dem till mig själv.



Sedan gjorde jag ett par till sonen. Storlek 45 behöver han ha. Jag hade en härva från Easyknitter, som jag valt med tanke på vilka färger som jag vet att han gillar. Osäkerheten på hur mycket garn som behövs till den storleken gjorde att jag valde att sticka båda på en gång och från tån och upp. Garnet räckte till rejäla skaft och han blev nöjd.





Man kan ju inte bara sticka strumpor, så det blev ett wienerbröd emellan.